فهرست مطالب

آینده پژوهی مدیریت - سال سی و یکم شماره 1 (پیاپی 120، بهار 1399)

نشریه آینده پژوهی مدیریت
سال سی و یکم شماره 1 (پیاپی 120، بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/03/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • رسول مهدیخانی*، چنگیز والمحمدی صفحات 1-15
    هدف

    هدف از این پژوهش بررسی تاثیر ویژگی های شرکت های کوچک ومتوسط بر رشد عملکرد مالی با اثر میانجی هوش بازاریابی آینده نگر و انعطاف پذیری استراتژیک بود.

    زمینه

    شرکت های کوچک و متوسط دارویی به بازیگر اصلی در زنجیره تامین و شرکای ارجحی برای شرکت های بزرگ تر در تولید و عرضه دارو تبدیل شده اند، انطباق با چنین تغییراتی در سناریوی کسب وکار به توانایی به کارگیری هوش بازاریابی آینده نگر و انعطاف پذیری استراتژیک بستگی دارد.

    روش

    جامعه آماری در این پژوهش مدیران 175 شرکت کوچک ومتوسط دارویی است. داده های تحقیق با استفاده از پرسشنامه و ارسال ایمیل به مدیران شرکت کوچک ومتوسط دارویی جمع آوری شد، روایی و پایایی پرسشنامه قبل از توزیع مورد تایید قرار گرفت. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از مدلیابی معادلات ساختاری و نرم افزار اسمارت پی ال اس انجام شده است.

    یافته ها: 

    ویژگی های شرکت تاثیر مثبتی بر هوش بازاریابی آینده نگر دارد، هوش بازاریابی آینده نگر تاثیر مثبتی بر انعطاف پذیری استراتژیک و رشد عملکرد مالی دارد، انعطاف پذیری استراتژیک نیز تاثیر مثبتی بر رشد عملکرد مالی دارد. ویژگی های شرکت تاثیری بر رشد عملکرد ندارد. ویژگی های شرکت از طریق هوش بازاریابی آینده نگر بر رشد عملکرد مالی تاثیر مثبتی دارد. هوش بازاریابی آینده از طریق انعطاف پذیری استراتژیک بر رشد عملکرد مالی تاثیر مثبتی دارد.

    نتیجه گیری:

     مدیران آموزش های به کارگیری هوش بازاریابی را طی نمایند تا بتوانند منابع اطلاعاتی استراتژیک را شناسایی و اطلاعات را استخراج کنند و مطابق با تغییرات محیطی استراتژی های کسب وکار را تغییر دهند. همچنین با به کارگیری هوش بازاریابی در شبکه های اجتماعی اطلاعات موردنیاز در زمینه مشتریان، رقبا، محصولات و بازارها را سریع تر و ارزان تر جمع آوری کنند.

    کلیدواژگان: هوش بازاریابی آینده نگر، ویژگی شرکت های کوچک ومتوسط، انعطاف پذیری استراتژیک، رشد عملکرد مالی
  • رضا نجف بیگی*، محمدسعید جعفرپور صفحات 17-27

    توجه هدفمند به بحث جانشین پروری در بانک ها شدیدا نیاز به بازنگری دارد. بسیاری از بانکها خصوصا بانکهای دولتی بدون توجه به اینده پررقابت همچنان برای انتخاب مدبران از روش های سنتی استفاده میکنند .تعداد کمی از بانکها به دنبال حفظ و ارتقا جایگاه خویش در آینده هستند .لذا کمتر برنامه ریزیهای خود را بر شناسایی و پرورش استعداد های مدیریت درون سازمانی جهت آینده سازمان بنا میگذارند . . پژوهش، توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری شامل کلیه مدیران ارشد،ومیانی بانک به تعداد 600 نفر می باشد که در فرآیند نمونه گیری با استفاده از جدول مورگان نمونه ای برابر با 234 نفر به شیوه تصادفی طبقه ای انتخاب گردید. برای سنجش متغیرها از پرسشنامه ای شامل 90 سوال استفاده شده است. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و Smart PLS2 و روش مدل سازی معادلات ساختاری انجام گرفت. بر اساس تحلیل مسیر انجام شده؛ قوی ترین رابطه علی بین مولفه های سه گانه مدل، تاثیر مستقیم و معنادار عوامل رفتاری در استقرار نظام جامع جانشین پروری در موردمطالعه است.

    کلیدواژگان: واژگان کلیدی: جانشین پروری، مدل سه شاخگی، بانک رفاه کارگران
  • مهدی پورعلی*، جمال الدین طبیبی، علی اکبر رضایی صفحات 29-38

    منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی عسلویه و پالایشگاه نفت آبادان از جمله مناطقی هستند که فرآیند صنعتی شدن و پیشرفت؛ زمینه تحولات را در عرصه های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و... فراهم آورده است. با وجود تاثیر فزاینده صنعت نفت و گاز به عنوان سرمایه های ملی کشور بر وضعیت اقتصادی، توجه به تاثیر این صنایع در حوزه فرهنگ و ابعاد آن نیز نباید نادیده گرفته شود. در واقع، آنچه در توسعه ی صنعتی اتفاق می افتد، تغییر فرهنگ، ارزش های آن و ابعاد مرتبط با آن نیز در اثر آن دچار تغییر می شوند. در این راستا، پژوهش حاضر دیدگاهی چند بعدی و کل نگر به مبحث تحولات فرهنگی اتخاذ کرده است و هدف کلی پژوهش تبیین تاثیر توسعه صنعت نفت و گاز بر تحولات فرهنگی است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه افراد 60- 15ساله شهرعسلویه و آبادان که در سال 1395 ساکن هستند را تشکیل می دهد. روش پژوهش؛اکتشافی ، توصیفی، همبستگی و از روش های آماری استباطی و غیر استباطی مانند : انحراف معیار ، میانگین، ضریب همبستگی پیرسون و نمونه گیری خوشه ای استفاده شده است. یافته های پژوهش حاکی از آن است که بر اثر در هم آمیختگی صنعت و سنت در منطقه عسلویه و آبادان شاهد نوعی گسست و تعارض فرهنگی بوده ایم که بر اثر توسعه صنعت نفت و گاز در منطقه عسلویه و آبادان تغییرات گسترده ای در ارزش های فرهنگی ،اعتقادات مذهبی ، فرهنگ خانوادگی ، الگوی ازدواج و عناصر مادی ایجاد گردید.

    کلیدواژگان: تحولات فرهنگی، ارزش های فرهنگی، نظریه تحولات فرهنگی اینگهارت
  • حمیدرضا کمالی اردکانی*، کامران محمدخانی، پریوش جعفری صفحات 39-54

    هدف این مقاله، طراحی مدل رهبری دانشگاهی مبتنی بر رویکرد کوانتومی در نظام آموزش عالی ایران است. روش مطالعه با توجه به هدف آمیخته است. در بخش کیفی با استفاده از روش فرا ترکیب پس از جمع بندی یافته های پژوهش های پیشین با روش کد گذاری باز تعداد 73 کد استخراج گردید. در مرحله بعد با کد گذاری مجدد، مفاهیم شکل گرفته و در نهایت روی مفاهیم نیز کد گذاری دیگری انجام گرفت تا مقوله ها حاصل شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده گردید. جامعه ی آماری پژوهش از دو جامعه تشکیل گردیده است. جامعه آماری اول، شامل تعداد 30 مقاله علمی و پژوهشی منتخب و مرتبط با رهبری کوانتومی بود. جامعه آماری دوم، شامل روسا و معاونین دانشگاه و دانشکده ها، مدیران ستادی و گروه های آموزشی دانشگاه های(آزاد و دولتی) استانهای یزد و اصفهان بود. تعداد نمونه جامعه دوم از فرمول کوکران 220 نفر بدست آمد که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. داده ها توسط نرم افزارSPSS 24 و Smart PLS 2 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه از طریق قضاوت خبرگان و پایایی آن از طریق محاسبه آلفا کرونباخ 948/0 تایید شد. در نتیجه انجام تحلیل عاملی تاییدی تعداد 15 مولفه در قالب 7 بعد برای رهبری دانشگاهی مبتنی بر رویکرد کوانتومی تایید شد. مدل رهبری دانشگاهی مبتنی بر رویکرد کوانتومی می تواند به رهبران و سیاست گذاران آموزش عالی در رهبری اثربخش کمک نماید.

    کلیدواژگان: آموزش عالی، دانشگاه، رهبری، رویکرد کوانتومی
  • محسن بیگلری*، وجه الله قربانی زاده، فتاح شریف زاده، میرعلی سیدنقوی صفحات 55-68

    مقاله حاضر درصدد است به طراحی مدل رهبری تحول آفرین در دانشگاه فنی حرفه ای بپردازد. روش تحقیق مبتنی بر روش کیفی، نظریه زمینه ای، است. همچنین با استفاده از نمونه گیری گلوله برفی و فن مصاحبه با 16 نفر از خبرگان دانشگاه فنی حرفه ای مصاحبه های عمیقی صورت گرفت. پس از کدگذاری باز، محوری و انتخابی داده های گردآوری شده تعداد 160 مفهوم اولیه، 29 مقوله فرعی و 5 مقوله اصلی استخراج شدند. برآیند نهایی این مطالعه طراحی مدلی 5 بعدی است که ابعاد پنج گانه ی آن در قالب پنج رکن استراتژی، پیامدها، شرایط مداخله گر ،شرایط زمینه ساز و شرایط علی طبقه بندی شده است. یافته های این مطالعه حکایت از اثربخشی رهبران تحول آفرین و ظرفیت انطباق پذیری سازمانی دارد. در واقع، رهبران تحول آفرین با توسل به استراتژی انطباق پذیری بر کارایی پیروان اثر می گذارند و تحولات سازمانی را مدیریت می نمایند. بنابراین پیشنهاد می شود رهبران تحول آفرین ، سرمایه ی اجتماعی سازمانی را از طریق از سیستم پاداش مبتنی بر عملکرد، تکنیک های سازگاری با تغییرات و تحولات سازمانیریال برگزاری کارگاه های آموزشی تعالی رفتار و منش سازمانی به اهمیت وجدان کاری، وظیفه شناسی، بهبود تعاملات افقی بین همکاران، اعتماد سازی، جلب مشارکت و همکاری کارکنان در تصمیم گیری ها ، روحیه ی نقد پذیری را در بین خود و همکاران سازمان تقویت نمایند و با قدرت دادن به نیروی انسانی، با مشارکت دهی کارکنان در تصمیمات مهم سازمانی و در نهایت با استفاده از تکینک های توانمندسازی کارکنان را به نواوری جهت سازگاری با تغییرات ترغیب نمایند.

    کلیدواژگان: رهبری، تحول آفرین، دانشگاه فنی حرفه ای، مدل رهبری تحول آفرین، توانمندسازی کارکنان، استراتژی انطباق پذیری
  • محمد حکاک، عبدالله ساعدی*، معصومه مومنی مفرد صفحات 69-84
    هدف

    پژوهش حاضر باهدف شناسایی و اولویت بندی پیشایندها و پسایندهای سبک رهبری آینده نگر با استفاده از رویکرد دلفی فازی در سازمان های دولتی انجام پذیرفت.

    روش

    این پژوهش از نوع پژوهش های آمیخته با رویکرد کمی و کیفی در پارادایم استقرایی است که ازنظر هدف، کاربردی و ماهیت و روش، اکتشافی است. جامعه آماری پژوهش را 24 نفر از خبرگان سازمان های دولتی در شهرستان خرم آباد تشکیل می دهد که بر اساس اصل کفایت نظری و با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده اند. در بخش کیفی برای گردآوری اطلاعات از مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شد که روایی و پایایی آن با استفاده از ضریب CVR و آزمون کاپای کوهن تایید شد و داده های به دست آمده از مصاحبه با استفاده از نرم افزار Atlas.ti و روش کدگذاری تحلیل شد و پیشایندها و پسایندهای سبک رهبری آینده نگر شناسایی شدند. در بخش کمی برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه مقایسه زوجی استفاده شد که روایی و پایایی آن با استفاده از روایی محتوا و آزمون مجدد تایید شد. و با استفاده از تکنیک دلفی فازی اولویت بندی پیشایندها و پسایندهای سبک رهبری آینده نگر انجام پذیرفت و مهم ترین عوامل و پیامدهای آن مشخص گردید.

    یافته ها: 

    نتایج پژوهش حاکی از آن است که از میان پیشایندهای سبک رهبری آینده نگر سامان دهنده، ریسک پذیر بودن رهبر، مصمم و با اراده، اعتماد به نفس بالا، داشتن تفکر استراتژیک و همگام کردن دیگران به عنوان مهم ترین عوامل به وجود آورنده سبک رهبری آینده نگر سازمان های دولتی است.

    کلیدواژگان: سبک رهبری آینده نگر، سازمان های دولتی، رویکرد دلفی فازی
  • نعیمه محبی، کریم حمدی*، زین العابدین امینی سابق، احسان ساده صفحات 85-97
    زمینه

    سیستم بازارجهانی به طورفزاینده درآینده به سمت پایداری می رودوکشورمادراین عرصه ازتوسعه عقب مانده است.

    هدف

    مفهوم پردازی و تبیین چارچوبی برای ارزیابی بازاریابی کارآفرینانه پایدار بارویکردآینده پژوهی است.

    روش

    آمیخته و از نوع پیمایشی می باشد .جامعه آماری متشکل از شرکت های صنایع غذایی ایران است و حجم نمونه در بخش کیفی شامل 20 خبره است که به روش دلفی ، به مفهوم پردازی مدل ارزیابی بازاریابی کارآفرینانه پایدار:با رویکرد آینده پژوهی پرداخت. سپس در بخش کمی، جهت آزمون مدل ازطریق نمونه گیری هدفمند 226شرکت منتخب صنایع غذایی ایران انتخاب گردید و به وسیله مدل یابی معادلات ساختاری و نرم افزار آموس روابط بین عناصر مدل بررسی شد.

    یافته ها

    شامل 11 بعد با عنوان های فعال بودن،فرصت گرایی،شدت ارتباط با مشتری،نوآوری،مدیریت ریسک،اهرم سازی منابع،سرمایه گذاری،آسیب پذیری،اطلاعات و کیفیت محصول،اقتصاد محلی و یکپارچگی محیطی می باشد. از بین این ابعاد، سرمایه گذاری با ضریب تعیین 889/0 ، با 9/88 درصد بیشترین اهمیت را در پیش بینی وتبیین بازاریابی کارآفرینانه پایدار در آینده دارد وتمامیت زیست محیطی در جایگاه دوم قرار دارد. کمترین درصد تببین دربین ابعادمربوط به مدیریت ریسک می باشد.

    نتیجه گیری

    برای تحقق مفهوم ،سرمایه گذاری درجهت پاسخگویی به نیازهای آینده جامعه وبا نظارت بر عملکرد اجتماعی اقتصادی و محیط زیستی باهدف ایجاد و تقویت شرایط - حفظ تولیدو افزایش سود در آینده شرکتهای صنایع غذایی لحاظ گردد.

    کلیدواژگان: بازاریابی کارآفرینانه، پایداری، آینده پژوهی، آمیخته
|
  • Rasoul Mehdikhani *, Changiz Valmohammadi Pages 1-15
    Aim

    The purpose of this study is to analyze SMEs Characteristics on Financial Performance Growth via the Mediating Effect of Prospective Marketing Intelligence and Strategic Flexibility.

    Background

    SMEs pharmaceutical as the main actors of the supply chain have become superior partners for larger companies, adopted with changing business scenario depends on Prospective Marketing Intelligence and Strategic Flexibility.

    Method

    Data implemented with a sample mass of 175 SMEs managements. The research data were collected by questionnaire by email to the managers of SMEs. The validity and reliability of the questionnaire were confirmed before distribution. Data Analysis was conducted by SEM (Smart-PLS).

    Findings

    SMEs characteristics have positive impacts on prospective marketing intelligence, prospective marketing intelligence has a positive impact on strategic flexibility and financial performance growth, and strategic flexibility has a positive impact on financial performance growth. SMEs characteristics don’t have meaningful impacts on performance growth. SMEs characteristics through prospective marketing intelligence have a positive effect on financial performance growth. Prospective marketing intelligence through strategic flexibility has a positive impact on financial performance growth.

    Conclusion

    Managers use training about marketing intelligence to identify and extract strategic information sources and modify business strategies in line with environmental changes. Also, by utilizing marketing intelligence in social networks, they can gather information related to customers, competitors, products and markets faster and cheaper.

    Keywords: Prospective marketing intelligence, Strategic Flexibility, SMEs Characteristics, Growth Financial Performance
  • Reza Najafbagy *, MohammadSaeid Jafarpour Pages 17-27

    Targeted attention to the issue of succession in banks is urgently needed. Many of banks especially governmental banks without to competitional future in that manner executute the primitive methods for select managers. the purpose of this research is to investigate and explain the model of a comprehensive system of succession in Refah Bank. The research is descriptive and correlational. The statistical population includes all 600 senior managers, deputies and experts of provincial departments and affairs and hads of privileged and independent branches of the country. In the sampling process, using Morgan table, a sample of 234 people was selected by stratified random sampling. A questionnaire containing 90 questions was used to measure the variables. Data analysis was performed using SPSS and Smart PLS2 software and structural equation modeling. Based on path analysis, the strongest causal relationship between the three components of the model is the direct and significant influence of behavioral factors on the establishment of a comprehensive succession system in the study.

    Keywords: succession, three-branch model, Kargaran Refah bank
  • Mahdi Pourali *, Seyyed Jamaluddin Tabibi, AliAkbar Rezaei Pages 29-38
    Background

    The Special Economic Zone of Asalouyeh South Pars and Abadan Oil Refinery are among the areas that have provided the process of industrialization and development; the ground for developments in various economic, social, cultural, political, environmental and other fields. Despite the increasing impact of the oil and gas industry, as the national capital of the country, on the economic situation, attention to the impact of these industries in the field of culture and its dimensions should not be ignored. In fact, what's happening in industrial development is not just the change of industrial and economic patterns, but the culture, its values, and its dimensions also change.

    Objective

    In this regard, the present research has adopted a multidimensional and comprehensive approach to cultural change, and the overall purpose of the research is to explain the impact of the development of oil and gas industry on cultural evolutions.

    Method

    The statistical population of this study is all 15-60 year old people living in Asalooieh and Abadan in 2016. The research method is exploratory, descriptive, correlation and non-inferential statistical methods such as standard deviation, mean, Pearson correlation coefficient and cluster sampling have been employed.

    Findings

    The findings of the research indicate that due to the interconnection of industry and tradition in the region of Asalouyeh and Abadan, we have witnessed a kind of cultural breakdown that, due to the development of the oil and gas industry in Asalouyeh and Abadan, has dramatically changed cultural values, religious beliefs, family culture, patterns of marriage

    Keywords: Cultural evolutions, cultural values, Inglehart Cultural evolution Theory
  • Hamidreza Kamali Ardakani *, Kamran Mohammad Khani, Parivash Jaafari Pages 39-54

    The purpose of this study is to design a quantum-based academic leadership model in higher education system of Iran. Regarding its purpose, this study enjoys a mixed method. In the qualitative section, a meta-synthesis method is used after concluding the findings of previous studies and 73 codes have been extracted using the open coding method. In the next step, concepts were formed by using coding again, and eventually another coding was done on the concepts so that the categories can be obtained. A researcher-made questionnaire was used to collect data. The statistical population of the study consisted of two statistical populations. The first statistical population included 30 selected national and international scientific research articles on quantum leadership. The second statistical population included the deans and deputies of the university and colleges, headmaster and related departments of state universities and branches of the Islamic Azad University located in Yazd and Isfahan provinces. The sample size for the second population was calculated to be 220 individuals using the Cochran formula. These individuals were selected through the stratified random sampling. Data was analyzed using Smart PLS 2 software. The face and content validity of the questionnaire was approved through expert opinion and its reliability was confirmed by calculating Cronbach's alpha (= 0.948). As a result of performing confirmatory factor analysis, a total number of 15 components were confirmed in the form of 7 dimensions for a quantum-based academic leadership. This model can assist senior leaders and policymakers of higher education in effective leadership.

    Keywords: Higher Education, university, leadership, Quantum Approach
  • Mohsen Biglari *, Vajallah Ghorbanizadeh, Fatah Sharifzadeh, MirAlisaid Naghavi Pages 55-68

     The present study seeks to examine the functions of transformational leadership in knowledge-based organizations using the grounded theory. Research method is based on the qualitative method of grounded theory. Depth interviews were conducted with 16 experts of the Technical and Vocational University of Tehran selected through snowball sampling. After open, selective, and axial coding of collected data, 160 primary concepts, 29 subcategories and 5 main categories were extracted. The final outcome of this study is the design of a 5-dimensional model whose dimensions are categorized into four bases of strategy, outcomes, interventional conditions, ground-making conditions and causal conditions. The findings of this study indicate that the main function of transformational leaders is a capacity for organizational adaptability. In fact, transformational leaders at Tehran’s Technical and Vocational University resort to adaptability strategy to affect the performance of followers and manage organizational change. It is, therefore, suggested that transformational leaders strengthen corporate social capital by improving horizontal interactions between colleagues, building trust, engaging and collaborating with employees in decision-making, reinforcing the spirit of taking criticism among themselves and colleagues; empower the human labor by their involvement in important organizational decisions and ultimately encourage employees to adapt to changes through empowerment techniques.

    Keywords: leadership, Transformational, Technical, Vocational University
  • Mohammad Hakkak, Abdollah Saedi *, Masoome Momenimofrad Pages 69-84
    Purpose

    The present study aims Identification and explanation Effective factors and outcomes of visionary leadership style using approach Delphi Fuzzy in governmental organizations conducted.

    Method

    This approach combined with quantitative and qualitative research among the preceding studies on inductive deductive paradigm is that in terms of purpose, functional and terms of the nature and methods descriptive. The statistical population of the present study consists of knowledge workers of Lorestan province, whose 24 experts have been selected based on the principle of theoretical adequacy and using a targeted sampling method. In the qualitative part of the study, semi-structured interviews were used for data collection. The validity and reliability of the questionnaire were verified using CVR coefficient and Kaplan-Cohen test. In addition, a quantitative comparison questionnaire was used to collect information. The validity and reliability of the questionnaire was verified using content validity and re-test. In the qualitative section, the data obtained from the interview were analyzed using the Atlas.ti software and the coding method and the visionary leadership style has been identified. Also, in the quantitative part of the research, using the Delphi Fuzzy technique, the prioritization of visionary leadership style and extensions was made and the most important factors and consequences were identified.

    Findings

    The results indicate that among the antecedents of visionary leadership style are the leader, the risk-taking of the leader, determination and determination, high self-confidence, strategic thinking and synchronization of others as the most important factors in creating a visionary leadership style at the governmental organizations.

    Keywords: Visionary leadership style, governmental organizations, Approach Delphi Fuzzy
  • NAEEMEH MOHEBI, Karim Hamdi *, Zeynolabedin Amini Sabegh, Ehsan Sadeh Pages 85-97
    Background

    The global market system is steadily moving in the future, and Iran is lagging behind in its development.

    Objective

    To conceptualize and define a framework for evaluating sustainable entrepreneurial marketing.

    Method

    This is a cross-sectional survey. The statistical population consists of Iran's food industry companies. Sample size is in the qualitative section of 20 experts. Delphi method is used to conceptualize the sustainable entrepreneurship marketing assessment model: with future studies approach. . Then, in a quantitative section, 226 selected food companies of Iran were selected through a targeted sampling to test the model. Structural equation modeling and Amos software were used to examine the relationships between the elements of the model.

    Findings

    Includes 11 dimensions with activity titles, opportunism, customer engagement, innovation, risk management, resource leverage, investment, vulnerability, information and product quality, local economy, and environmental integrity. Of these dimensions, the investment with a coefficient of 889/0, with 88.9%, is most important in predicting and explaining sustainable future entrepreneurship and the environmental performance is in the second place. The lowest percentages are among the dimensions of risk management.

    Conclusion

    In order to realize this concept, investments should be made in order to meet the future needs of the society and to monitor the socio-economic and environmental performance with the goal of creating and strengthening the conditions for maintaining production and increasing profits in the future of food industry companies.

    Keywords: Entrepreneurial Marketing, Sustainability, Future Studies, Mixed Method